Як правильно готувати овочі?

Вітаміни або антиоксиданти. Виявляється, найбільша важливість овочів полягає не стільки у вітамінах, скільки в антиоксидантах. Роль їх дуже велика. Ці речовини захищають наші клітини від дії вільних радикалів, запобігаючи їх швидку загибель підтримують нашу ендокринну систему і генетичний апарат, зупиняючи розвиток ракових пухлин.

Крім цього, антиоксиданти очищають серцево-судинну систему від холестерину, нейтралізують запалення, уповільнюють старіння організму. Найактивніші з них містяться в овочах і фруктах. На тему того, як же зберегти максимум корисних властивостей продуктів під час приготування, було проведено безліч досліджень, експериментів і дослідів. Були виявлені деякі цікаві факти.

Також є стаття на тему Як правильно варити кукурудзу Виявилося, що кабачки, які дуже добре ростуть у наших краях і тому дуже доступні, під час смаження і тушкування можуть втрачати більше половини містяться в них антиоксидантів. Кабачки дуже чутливі до термічної обробки. Краще всього буде запекти їх в духовці або приготувати в мікрохвильовій печі. Баклажани ж, які досить часто готують разом з кабачками, добре переносять майже всі види кулінарних стресів.

Зокрема, якщо готувати їх в духовці, мікрохвильовій печі, скороварці або смажити, рівень корисності баклажанів навіть збільшується. А все тому, що антиоксиданти в такому випадку краще засвоюються організмом. І навіть при варінні і тушкуванні кількість корисних речовин практично не зменшується.

Морква не особливо вибаглива до способів приготування, будь то смаження, запікання в духовці, скороварка або мікрохвильова піч. Єдине, що погано переноситься морквою – це варіння, при якій втрачається багато корисних речовин з тих, що захищають клітини. Солодкий (болгарський) перець. Багато люблять вживати її в свіжому вигляді, що саме по собі непогано. А ось другий популярний спосіб приготування – запікання – не дуже хороший, так як в перці втрачається понад половини протиракового антиоксиданту.

Після мікрохвильової печі результат той же. Зате всі інші способи перцю підходять. Квасоля у нас, як правило, варять і тушкують, хоча в такому випадку втрачається досить багато корисних властивостей. Спробуйте приготувати квасоля в скороварці, або посмажити на олії.

У підсумку це піде тільки на користь. Ще один продукт, який чомусь не користується особливою популярністю – селера. До речі, абсолютно необгрунтовано, оскільки він дуже корисний і насичений антиоксидантами. Плюс до того, вони практично не втрачаються в процесі приготування, навіть навпаки, його активність зростає. Часник корисний, але при цьому примхливий. Під час варіння і смаження він втрачає значний відсоток антиоксидантів, трохи менше в мікрохвильовій печі і духовці. Але найкращим варіантом буде вживання його сирим.

А якщо зубчик дуже дрібно порізати і дати постояти протягом 20 хвилин, то в ній активізується алліцин – корисний фермент. [ ] Потім картоплю слід розкласти по каструлі і залити чистою водою. Обов'язково посоліть! Як тільки ви це зробили, потрібно закрити кришку каструлі, поставити на плитку і довести до процесу кипіння.

Коли ви помітите, що вода закипіла, на половинку зменшіть вогонь і засічіть приблизно 20 хвилин. Зазвичай за такий проміжок часу картопля вже встигає остаточно зваритися. Однак для переконання в цьому повністю необхідно перевірити готовність.

Знайдіть найбільший бульбу і проткніть його виделкою. Також є стаття на тему Як правильно готувати овочі [ ]

Схожі статті:

  • Як готувати овочі і зберегти вітаміни?

    Як правильно купувати, зберігати, чистити і готувати овочі, щоб зберегти в них якомога більше вітамінів? На питання читачок відповідає приватнопрактикуючий петербурзький лікар-натуропат,...

  • як правильно виконати пхо рани привушної слинної залози

    Змішана пухлина привушної слинної залози – доброякісне новоутворення, що розвивається із сукупності різних клітин, що входять до складу даного органу. Єдиним правильним методом лікування є...

  • Як правильно вибрати лубрикант

    Судячи по кількості пошукових запитів, людство активно тестує лубриканти. При цьому значна частина людства на блакитному оці вважає, що лубрикант – це взагалі будь-яка речовина, що...

  • Як правильно голити зону бікіні

    Вітаємо шановні жінки, дівчата. Напевно у вас з'явився або з'являвся таке питання як правильно голити зону бікіні в домашніх умовах бритвеним верстатом. Про те як це робити без болісно і без...

  • Як правильно дихати на морозі....

    Настали морозні зимові дні, і, виходячи на вулицю, ми все частіше зустрічаємо людей, особи яких закриті шарфом або рукавичкою. Але це неправильно! Одна з найголовніших небезпек морозного...